Afdrukken

Madrid

Niets mooier en leuker dan Madrid in de lente, als de eerste zonnestralen de terassen in glans zetten dan betekent het feest in Madrid. Crisis of geen crisis maar je gaat naar buiten. venenzia 2
Wij konden het niet beter treffen met een hotel direct tegenover het Prado en vlak bij het oude centrum. Leuke barretjes, overal eten en volop gezelligheid.
De eerste avond werden we op sleeptouw genomen door twee Spaanse heren die ons het echte Madrid wilden laten zien. Al drinkend en etend belanden we in de oudste wijn/sherrybar van Madrid. Oude, hele oude posters aan de muren, zand op de grond en een oude houten toog waar iederen aan stond. Sherry bestel je daar aan de tap. Eerlijk gezegd ben ik  niet zo gek op sherry. Dat komt door de moeders van viendinnetjes op de lagere school die pogingen deden om af te vallen door het volgen van een sherrykuur. De lucht... spiritisachtig om over de kleur maar te zwijgen. Maar goed, dit is 40 jaar geleden.  Onze Spaanse vrienden drongen aan en er was geen ontkomen aan. En daar proefden we een zachte, lichte wijn die in de verste verte niet op sherry leek. Jonge witte wijn, wat nootachtig en wat aards en oh zo lekker. En daarna nog zo'n verrasing. De Don PX van Bodegas Toro Albalá, zoet en zwoel zie ook Don PX . Uit het glas steeg de geur van vijgen, perziken en dadels. Tonen van honing en cacao proefde ik. De amberkleurige wijn bewoog zo mooi in mijn glas heen en weer dat het 'tranen' opleverde.

De dag daarna koste me ook tranen, maar die heb ik in Madrid acher gelaten.

Onze tip voor Madrid; La Venenzia,  Echegaray 7, Madrid
Kijk, luister en proef vooral van de Sherry en de heerlijke tapas. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Kies in stijl voor loroso, fino, manzanilla en proef de begeleidende hapjes.
Een leuke site die ook alles over sherry kan vertellen is catavino Veel uitleg over de sherrystijl.