Afdrukken

De Moezel, wijnreis programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag

weinhotel veldenz_kelder

Onderstaand programma is (nog) onder voorbehoud in die zin dat sommige dagen kunnen wisselen. De activiteiten staan grotendeels vast.
U reist per eigen vervoer van en naar Veldenz.

Donderdag 12 april 2018
Aankomstdag. U reist met eigen vervoer naar Veldenz. Vanaf 14,00 uur is uw kamer beschikbaar
Diner in hotel en kennismaking. 

Vrijdag 13 april 2018
Wandeling door de wijngaarden rond Veldenz en bezoek aan Villa Romana.
We worden ontvangen met koffie en gebak.
Aan het einde van de middag worden we verwelkomd door eigenaren van Weingut Hain in Piesport.
Rondleiding door de wijngaard en de eeuwen oude kelders.
Uiteraard gaan we de wijnen van Hain proeven.
Daarna volgt het diner in het restaurant van Hain waarbij uiteraard de wijnen worden geschonken.

Zaterdag 14 april 2018
Vandaag bezoeken we Winningen. U staat verbaasd van de steile hellingen van de Moezel. Het lijkt bijna onmogelijk om hier wijngaarden aan te planten en toch komen hier de prachtigste wijnen vandaag. We stoppen ver boven de Moezel om een kijkje te nemen in de wijngaard van Weingut Heymann-Löwenstein.
Na de lunch in Winningen wandelen we naar Weingut Heymann-Löwenstein waar we ontvangen worden in het proeflokaal. We proeven 8 wijnen, allemaal Riesling maar allemaal van een ander terroir. Aan u om de vraag te beantwoorden of het terroir terug te vinden is in de wijn. Het diner is in ons hotel in Veldenz. 
En voor wie wil en nog kan is er de mogelijkheid om te dansen op livemuziek. 

Zondag 15 april 2018 
Vandaag brengen we een bezoek aan Bernkastel waar u op eigen gelegenheid naar toe rijdt. Bezoek vooral het mooie dorp en de prachtige vakwerkhuizen. Ook een wandeling langs de oever van de Moezel kunt u hier maken of een bezoek aan de Burcht die hoog boven Bernkastel uittorent. Gezamenlijk brengen we een bezoek aan het wijnmuseum waar we eveneens de lunch gebruiken. In de middag laten we ons verrassen in de Vinotheek met een proeverij.
Diner in hotel of in het Zylinderhaus Bernkastel.  

Maandag 16 april 2018
Na het ontbijt vertrekt u per eigen vervoer terug naar Nederland.Wij hebben met grote zorg dit programma samengesteld. We zijn echter op een aantal punten afhankelijk van de medewerking van derden. Dit geldt voor het diner in het Zylinderhaus in Bernkastel en de proeverij van Weingut Kochan und Platz (nog niet ingepland). Dit kan ook leiden tot wijzigingen in ons programma.