Afdrukken

De Moezel, wijnreis

Algemene informatie

U KUNT ZICH NIET MEER OPGEVEN VOOR DEZE REIS. 

Zin om met ons op bezoek te gaan bij een aantal van onze wijnboeren in de Moezelstreek? Naast kennismaken en een persoonlijke ontvangst door de producenten en eigenaren krijgt u een uniek kijkje in een aantal van de wijngaarden en de kelders. U krijgt uitleg over het werk in de wijngaard en over het werk in de kelder.  
U wordt verrast door het uitzonderlijk hoge niveau die de wijnhuizen weten te halen en u zult getroffen worden door de diepgang, individualiteit en de finesse van de wijnen di
Lwenstein terroire u gaat proeven. Alle producenten zullen u vertellen dat het terroir er wel degelijk toe doet. En dat terroir invloed heeft op smaak en elegantie van de wijnen. Wij zijn heel benieuwd of u het met deze stelling eens bent.

Wij nemen u mee naar Piesport, Bernkastel, Veldenz en Winningen. Bij alle dorpen kunt u de ligging van de wijngaarden zien. Bij het dorp Winningen zult u verbaasd staan over de aanleg van de wijngaarden op de zeer steile hellingen van de Moezel. De arbeid in de wijngaard gebeurd hier hangend aan touwen zoals bergbeklimmers zich vasthaken. In Veldenz nemen wij u zelf mee op een wandeling door de wijngaarden om u de verschillen te laten zien tussen de wijnproducenten.  

Het hotel is gelegen in het charmante dorp Veldenz. Veldenz ligt in een zijvallei van de Moezel en is omringt door wijngaarden. In Veldenz bezoeken we Villa Romana. De villa stamt uit de Keltisch-Romeinse tijd. Naast een klein dorpsmuseum mogen wij ook de kelder van Villa Romana bezoeken waar zich de goed bewaarde overblijfselen bevinden van een Romeins badhuis en verwarmingssysteem. De burcht Veldenz, de hoofdzetel van de graven van Veldenz, domineert op steile rotsen de hele omgeving en herinnert vandaag de dag nog aan de indrukwekkende geschiedenis van het graafschap. De ten dele behouden gebouwen doen vermoeden hoe imposant deze grootste burcht in de Midden-Moezelregio is geweest. Helaas is het kasteel niet meer te bezoeken. Als u wilt kunt u er naar toe wandelen of een ritje met de auto maken. De hele rondwandeling is 14 km lang.

Uiteraard staat Bernkastel op ons programma om te bezoeken. De oude burcht die boven het dorp uittorent is de moeite waard om te bekijken net als het oude Middeleeuwse centrum met alle oude vakwerkhuizen en fonteinen. Bernkastel heeft een wijnmuseum waar u alles vindt over de wijnen uit deze streek. In de Vinotheek kunt u de wijnen proeven.
Regelmatig worden in de omgeving restanten van Romeinse villa’s teruggevonden zoals in Veldenz. Hieruit blijkt wel dat dit gebied tot een van de oudste wijngebieden van Duitsland behoort. 

De kosten voor deze wijnreis is € 595,-- pp incl. 21% BTW. De reis is all inclusive, zie de algemene voorwaarden. 
Wilt u met ons mee op wijnreis naar de Moezel klik hier en stuur ons een mail.Uw mail beschouwen wij als aanmelding voor deelname. U ontvangt daarna van ons een factuur met het verzoek deze uiterlijk 14 dagen voor vertrek te voldoen. Zie de algemene voorwaarden.
Voor meer informatie kunt u ons tevens bellen. 

Programma van dag tot dag.
Wijninformatie en classificatie
Algemene Voorwaarden
Informatie Weinhotel Veldenz 

bernkastel