Afdrukken

Montenidoli La Vernaccia di San Gimignano 'di Carato'

La Vernaccia di San Gimignano 'di Carato'

Herkomstbenaming: Vernaccia di San Gimignano DOCG, Toscane
Druivensoort: vernaccia

Ook voor deze wijn wordt de hele vegetatieve cyclus van de wijnranken uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de ontsteelde druiven gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Tijdens de malolactische gisting vind tegelijkertijd ook de opvoeding op hout plaats. De opvoeding van 12 maanden op barriques geeft de wijn extra complexiteit en diepte. Als de wijn stabiel is, wordt gebotteld. Daarna rust het nog minstens 2 maanden op fles. Deze Vernaccia di Carato is de topper van de vernaccia serie.

Wij raden u aan om deze wijn te decanteren en bezinksel te scheiden en/of beluchten op een kristallen karaf. Schenk de wijn dan minstens 60 minuten voor het serveren over in een karaf.

Dit is een wonderschone wijn, zeer complex, met zwoele aroma's en een indrukwekkende lengte. Serveren: 12-14°C. Bewaren: uitstekend oplegpotentieel.

Schenk de wijn bij stevige vissoorten zoals zwaardvis, zeekreeft, langoest, krab of bij wit vlees en gerijpte harde kazen.