Afdrukken

Montenidoli Chianti Colli Senesi 'll Garrulo

Chianti Colli Senesi 'Il Garrulo

Herkomstbenaming: Chianti Colli Senesi DOCG
Druivensoort(en): sangiovese, canaiolo, malvasia del Chianti trebbiano gentile

De naam van de wijn is een eerbetoon aan de 'garrulo' (gaai) die regelmatig op Montenidoli in de winter bivakkeert. Deze chianti is volgens de oude traditie van de 'governo alla toscana' geproduceerd. Dit houdt in dat een deel van de druiven direct wordt gevinifieerd, een ander deel wordt eerst deels ingedroogd ('appassimento') en aan de eerste wijn toegevoegd, waarna een tweede gistingronde plaats vindt. Dit levert een ouderwets lekkere en licht verteerbare traditionele Chianti op met een lichte robijnrode kleur. Fris en aangenaam. Drink de wijn in zijn jeugdige fruit.Aanbevolen bij klassieke Italiaanse gerechten waarin de tomaat de hoofdrol speelt, al dan niet in combinatie met gebakken aubergine en/of courgette. Breed inzetbaar in de internationale keuken, in het bijzonder bij gerechten met gebakken groente. Serveertemperatuur rond de 16 °C. En het leuke aan deze wijn is dat de wijn koel geschonken (12-14°C) een goede begeleider wordt van de bekende mediterrane maaltijdsoepen met vis, groente, saffraan, tomaat en knoflook als gemene delers ('bouillabaisse', 'caciucco'...).