Matsu

Afdrukken

Matsu, wijnen uit Toro

De Toro wijnen worden al vele decennia gewaardeerd door hun kracht en persoonlijkheid. De wijnen die het wijnhuis Matsu maakt zijn hier goede voorbeelden van.  Wijnmaker Raul Acha is de uitdaging aangaan om de kracht en persoonlijkheid van de wijnen te bewaren maar ze ook elegantie en zachtheid mee te geven. De wijnen zijn weer op de kaart gezet en kunnen de toets van de hedendaagse smaak goed doorstaan.  
Uitstekend gelukt al zeggen wij het zelf. Matsu maakt een serie van vier rode wijnen, allemaal kenmerkend voor Toro. De jongste is El Picaro die net lang genoeg op hout heeft gelezen om een hint van vanille mee te krijgen. De wat oudere is El Recio, krachtiger en volwassener dan El Picaro. El Viejo is inmiddels een oudere man, sterker en meer tannine. Vol rood en zwaar. Dan is er nog de Matsu 2009 die zeer beperkt in Nederland verkrijgbaar is.

 

Matsu is het Japanse woord voor rust/wachten. En dat moet je natuurlijk met zulke flinke wijnen.
Matsu produceert biologisch/dynamisch. Iets dat in Spanje ook steeds belangrijker wordt, met eerbied voor natuur en mens produceren. Matsu is een schoolvoorbeeld.

Als u op de link klikt ziet u een filmpje dat een proefimpressie geeft van El Picaro. Veel plezier.

Bij Wijnen&zn vind u El Picaro, El Recio en El Viejo. U kunt alle drie de wijnen krijgen in een luxe geschenkdoos.

http://bodegamatsu.com/en/el-picaro-video/

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden van zeer hoge kwaliteit en worden door het technische team van Matsu speciaal geselecteerd. De wijngaarden zijn tussen de 80 en 100 jaar oud en dat betekent ook een lage productiviteit per wijngaard. De wijngaarden liggen op ongeveer 650 tot 735 meter hoogte en klimaatverschillen komen nauwelijks voor. De grond bestaat uit zand, zandsteen, klei en limestone. De grond wordt op traditionele wijze bewerkt en er wordt niet ingegrepen in het natuurlijke groeiproces. 
Dit betekent allemaal geen goedkope spaanse Toro wijnen zoals we die van vroeger kennen, maar een wijn van hoogwaardige kwaliteit. En dat ruik je, zie je en proef je.Matsu