Afdrukken

Domaine Serge Laloue

Land: Frankrijk
Streek: Sancerre
Wijnhuis: Domaine Serge Laloue
Wijn: Sauvignon Blanc 
Milieuvriendelijk geproduceerd (geen certificering) 
 

Het stuk tussen Brive en Bonneval heeft veel te bieden en zeker een bezoek waard. Ga vooral in de periode van de wijnfeesten hier naar toe. Proef, keur en geniet. 75% Van de productie is wit, gemaakt van de sauvignon blanc. De rest is rood en rosé, gemaakt van de pinot noir druif. Er worden in dit gebied prachtige wijnen gemaakt en er komen grote namen voor. Het is natuurlijk altijd de kunst om prachtige en verfijnde wijnen te vinden voor een kleine prijs. Dat zal in Frankrijk niet meer zo makkelijjk gaan, zeker als er biologisch gewerkt wordt. Toch zijn er wijnproducenten waarvan wij vinden dat ze dicht in de buurt komen. Serge Laloue is zo'n producent. En wat een prachtige wijnen levert het bedrijf. 

serge laloue

 

In de wijngaarden van het Domain wordt zo milieuvriendelijk gewerkt en wordt er alleen naar milieuvriendelijke bestrijdigsmiddelen gegrepen en dan alleen als het echt nodig is. De opbrengst per wijnrank wordt bewust laag gehouden door extra snoeien en het zaaien van gras tussen de rijen wijnranken. De bodem bestaat voor 100% uit kiezelhoudende klei met vuursteen (silex). En dat is te proeven in de wijnen. Fris en zuiver. 

 

Sancerre Cuvée Réserve "Silex"
Delaloue sancerre kleur is prachtig licht goud met een groen zweempje. De wijn geurt naar citrusvruchten, pruimen, perzik en peer. Wij roken ook de geur van kruiden en een zweempje acacia. Fris en zuiver, vol fruiting en filmend op de tong. Een lange finale waarin de frisheid terugkomt. Goed evenwicht tussen suikers, zuur en fruit. Een heel chique aperatief. Een gastronomisc

Domaine laruehe wijn bij coquilles, witvlees en gevogelte in saus. Probeer de wijn eens uit bij koud geserveerde ganzenlever.

Sancerre Gué d'Argent
Zilvergoen in het glas, intens en complex geurend. Veel citrusvruchten, rabarber. De smaak is fris en vol, zeer aromatisch met een ondertoon van kruide en specerijen. Goede aperatiefwijn en breed inzetbaar. Bij schelp- en schaaldieren, zeevis, witvlees en kip, asperges.

 

 

sancerre