Afdrukken

Exclusieve Riedel glazen

 

Claus Riedel was zich bewust dat een glas de smaakbeleving van de wijn beinvloedde. De vorm van het glas, de grootte van het glas, de grootte van de opening het speelde allemaal een rol in hoe hij de wijn beleefde. Een volle ronde rode wijn werd in een klein glas minder prettig drinkbaar. Door te experimenteren met vormen van glazen en zich steeds verder te verdiepen in de samenhang tussen de unieke eigenschappen van een druif, de maak- en de geurreceptoren kreeg hij steeds meer kennis over de afstemming tussen druif en glas. Nooit eerder in de geschiedenis had iemand hier aandacht aan besteed. Claus Riedel zag hier een unieke kans. Om het ultieme glas te creëren heeft hij samen met grote wijnmakers de specifieke eigenschappen van de diverse druiven in de diverse wijngebieden besproken. Met de verzamelde gegevens heeft hij samen met zijn zoon Georg de wijnglazen ontwikkeld die het unieke karakter van een druivensoort op zijn best kunnen laten presteren.
De unieke eigenschappen van de glazen van de familie Riedel worden dagelijks door miljoenen wijnliefhebbers ervaren. Riedel glas wordt met recht gezien als dé referentie voor de wijnliefhebber.

riedel O-serie_cabernet-merlot 


Bij Wijnen&zn. kunt u terecht voor dit zeer speciale glaswerk van Riedel. Wij hebben niet alle glazen op voorraad maar kunnen alles leveren. Standaard hebben wij de Vinum en glazen uit de O-serie, zoals hiernaast afgebeeld. 

Loop bij ons binnen en vraag naar de mogelijkheden. Indien niet voorradig in de winkel binnen enkele werkdagen leverbaar.

Tijdens proeverijen proberen wij met de gasten uit wat de vorm van een glas doet op uw smaakbeleving. Wij gebruiken hier de Riedel glazen voor. Ook hier is zien (in dit geval proeven) geloven. Onze klanten staan elke keer weer verbaasd over wat de vorm van het glas doet met de smaakbeleving. Wij leggen u tijdens de proeverij uit hoe dit komt. 

Robert M. Parker jr. van het gerenommeerde tijdschrift The Wine Advocate schreef het volgende over Riedel.

 

"The finest glasses for both technical and hedonistic purposes are those made by Riedel. The effect of these glasses on fine wine is profound. I cannot emphasize enough what a difference they make."

 

 9560100500912 2