AntiOx beschermt wijn tegen oxidatie 

U herkent het vast, de geopende fles wijn die u een paar dagen probeert te bewaren en dan niet meer lekker is.

Sinds jaren zoeken horeca-uitbaters en consumenten naar een oplossing voor dit probleem. En de oplossing was
eigenlijk simpel en voor de hand liggend.

Eenmaal geopend oxydeert de wijn snel als gevolg van blootstelling aan zuurstof. De wijn wordt zurig en stug en in een
aantal gevallen ruikt en proeft u azijn. Goed voor in de salade maar niet voor in het glas.
De vacuümpomp was een oplossing maar vaak paste de fles dan niet meer in de koelkast door de hoogte van de pomp.
Heel irritant. Met de lucht die ontrokken werd aan de wijn werden ook de aroma’s meegenomen en verloor de wijn
toch aan kwaliteit.

De oplossing is gevonden in de AntiOx. Dit is een stop gemaakt van siliconen en met een actief koolstoffilter. De dop sluit hermetisch af. Het koolstoffilter neutraliseert de chemische reactie tussen de wijn en de zuurstof en gaat zo de oxydatie tegen. Het koolstoffilter gaat ongeveer vijf jaar lang mee. Tegen die tijd merk je ook dat de werking minder wordt. Uit praktijktesten van Spaanse en Franse sommeliers blijkt dat de verzuring vijf keer trager verloopt dan bij het gebruik van een vacuümpomp.

Wijnen &zn. heeft dit ook uitgeprobeerd want geloven is zien in dit geval. En het klopt. Wij hielden de wijn 10 dagen goed in de koelkast met de AntiOx dop er op. Heel fijn voor de wijnen die we na een proeverij nog even over willen houden.
Met de datumring aan de dop stel je de datum in zodat je later nog weet wanneer de fles is open gegaan.

De prijs voor de AntiOx is € 19,95 in cadeauverpakking.
Wij kunnen de AntiOx ook zonder cadeauverpakking leveren. Vraag hiernaar. 

 

 

 

antiox