Afdrukken

Dichter bij Wijnen

 

aad met_pijp

Dichter, acteur en theatermaker Aad van der Waal weten wij regelmatig te verleiden om onze tafelheer bij de aanschuiftafel Dichter bij Wijnen zijn. 
Wie Aad kent weet dat dit een onvergetelijke avond gaat worden. Mooie, ontroerende en verbluffende gedichten draagt hij voor. Speciaal voor de wijnliefhebber, speciaal voor de liefhebber van het goede leven, speciaal om die ene onvergetelijke avond te herinneren toen het leven nog... Met een knipoog naar het leven.
Aad neemt vaak een alter ego mee, zoals de Turkse Memet of een alter ego die voorkomt in een van zijn gedichten die hij voor Wijnen&zn heeft geschreven zoals de door de wol geverfde ober. De man komt uit Frankrijk en ... ach, kent het klappen van de culinaire zweep als geen ander. 

Voor wie Aad nog niet kent is dit de avond om op informele wijze kennis te maken met een bijzonder mens en te genieten van lekker eten, mooi wijnen en puntige gedichten. Soms scherp, dan weer ontroerend en liefdevol. Begin 2017 is Aad van der Waal uitgeroepen tot stadsdichter van Apeldoorn. Wat dit betekent vertelt Aad graag aan u. 

De Kok en de Wijnen

Omdat het alter ego van Aad gestreeld wordt door culinaire hoogstandjes willen wij ook op hoogstaand niveau voor u koken. De laatste keer was dit Wilco van den Baar. Een andere keer is dat een van de andere koks waar we graag mee samen werken. Hieronder treft u het menu van de laatste Dichter bij Wijnen, gemaakt door Wilco van den Baar. Elke keer is het menu anders en zult u andere wijnen passend bij het menu proeven. 
Wilco zelf
Menu Dichter bij Wijnen voorjaar 2017

Wilco heeft een viergangen menu voor u samengesteld dat geheel past bij het jaargetijde. Zoals vaker met chefkoks die de punten op de i slijpen, heeft Wilco nog een kleine slag om de arm gehouden wat betreft de keuze voor de gerechten. Hij gaat voor seizoensgebonden en voor super vers en hoge kwaliteit. Bovendien willen we dat het menu en de wijnen goed op elkaar afgestemd zijn en dat betekent ook proeven. De wijnen staan daarom nog niet hieronder genoemd. U kunt uiteraard weer mooie wijnen verwachten waaronder een wijn van het wijngoed Weinbach uit de Elzas. De producent staat voor zuivere en elegante wijnen. De productie is geheel biologisch. 

Uiteraard starten we met een welkomstdrankje en amuses waarna het diner start. We eindigen met een zoete wijn die goed bij het dessert past. De gerechten en de wijnen zijn met elkaar in balans. En met een gerust hart kunnen we zeggen dat de gerechten kunnen wedijveren met gerechten uit toprestaurants. Dat kunnen we ook gerust aan Wilco overlaten want hij wordt regelmatig voor toplocaties in sterrenrestaurants ingehuurd voor zijn kookkunsten. Jan Kalvenhaar verzorgt voor u de wijnen en geeft een korte uitleg. 

Speciaal Menu Dichter bij Wijnen (deel 3) 2017

 

Amuse met serranoham
***

Gazpacho net even anders…
Een verfrissende gazpacho van groene groenten zoals, paprika, peper, tomaat, komkommer,
sjalot en knoflook
met groene olijfolie van Renzo Marinai en croutons,
schuim van geitenmelk met citroen
***

Japanse Zalm, met een traan
Blokjes van rauw gemarineerde zalm
met gel van soja, wasabi crème, mango en sesam
***

Agnello met romige Risotto
zacht gegaard lamsvlees, met kleine Italiaanse tomaatjes, kruiden en een romige risotto.
Puur Italie op uw bord
***

Aardbeien met een hint
Gemarineerde aardbeien in eigen vruchten saus met vanille mascarpone, koekkruim en gesuikerde amandeltjes
***

Op tafel heerlijk vers gebakken brood, pure roomboter.
Tapenade van zongedroogde tomaatjes
Humus van pompoen
Taggiaca olijfjes
***

Koffie of thee 

Als er specifieke dieetwensen zijn dan horen wij dit graag van u zodat er rekening gehouden kan worden met de wensen. 
Ook zin om aan te schuiven? Klik dan hier voor opgave.
Prijs van € 75,-- pp all incl.  

 lam en_risotto