Afdrukken

Aanschuiftafel

 

aanschuiftafel 2017

De aanschuiftafel is een speciaal concept van Wijnen&zn. Wij organiseren een aantal keren per jaar deze zeer speciale proeverij in ons Proeflokaal aan de Koninginnelaan in Apeldoorn en af en toe op een locatie buiten. Er kunnen ongeveer 24 deelnemers aanschuiven in ons Proeflokaal. Op andere locaties kan het aantal hoger zijn. We willen de groep niet te groot maken zodat er voldoende aandacht is voor iedere deelnemer en er voldoende tijd is om te eten, te relaxen en vragen te stellen.

De aanschuiftafels bij Wijnen&zn. zijn populair onder liefhebbers van goede wijn en lekker eten. Wij schenken tijdens het diner goede en mooie wijnen en soms wijnen die u nergens anders kunt krijgen dan bij ons of tijdens die aanschuiftafel. Niet de gemiddelde huiswijn van een restaurant wordt geschonken maar vele malen beter. Dat doen we omdat we u graag kennis willen laten maken met de wijnen die wij in de winkel voor u hebben staan. De prijs van het diner is ook lager dan een diner met een wijnarrangement in een restaurant.

Wijn en spijs beleving 
Wij weten hoe onze wijnen worden geproduceerd en door wie en maken een selectie op kwaliteit en prijs. U proeft dat direct. Wij doen dat niet alleen, wij doen dat samen met onze wijnboeren die een aantal keren per jaar aanschuiven als uw tafelheer of tafeldame. Zij laten u de wijn beleven door te vertellen over hun wijnbedrijf, de productie, hun druiven, hun terroir. Vol passie leggen ze uit wat er bij komt kijken om deze wijn tijdens de 
wilco werkaanschuiftafel aan u te laten proeven. Tijdens het diner ontstaan mooie gesprekken over wijn, over het bedrijf en worden nieuwe contacten gelegd. Vaak worden de deelnemers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het wijnhuis als u toch die keer richting.... voor vakantie gaat.

Een goede Aanschuiftafel valt of staat met de kok die in de keuken staat. Wijnen&zn werkt alleen met ervaren chefkoks die zoveel mogelijk naar de wijnen koken. De wijnen worden voorgeproefd waarna het menu op de wijnen wordt afgestemd. Wijnen&zn wil dat de smaak van de wijn en het gerecht mooi bij elkaar passen en in smaak samenkomen. Gekookt wordt in de open keuken van ons proeflokaal. Alle koks zijn gedreven vakmensen met ieder hun eigen achtergrond en eigen invulling aan de aanschuiftafel. De chefs vinden het leuk om te laten zien hoe je bepaalde dingen maakt en stellen vragen op prijs. Neem gerust een kijkje in de keuken. 

De tafelheren/dames verschillen per aanschuiftafel. Hieronder een greep uit de afgelopen vijf jaar:
Domein Brusset, Frankrijk. Rhonewijnen
Van Bommel Safari's. Een goed adres voor uw Afrika vakantie meer informatie
Alejandro Fernandez uit het Spaanse Ribera del Duero meer informatie
Alberto Testoni van het Toscaanse wijnhuis Montenidoli meer informatie
Azienda Agricola Gorgo uit Gustoza meer informatie. 
Allegrini uit Verona meer informatie

Aad van der Waal dichter, acteur en theatermakerSpeciale aanschuiftafels die Wijnen&zn de afgelopen jaren heeft georganiseerd:
Dineren op de Heide.
Een groot diner evenement op de Ermelosche heide. Met veel succes georganiseerd in 2014, 2015 en 2017. Zie ook hier.  
Dineren bij de Ouwendorperhoeve in Garderen.
Op een zeer mooie, landelijke locatie dineren bij een schapenkaasboerderij. Georganiseerd in 2015. 
Dichter bij Wijnen.
Met veel plezier een heerlijke avond van wijn, eten en gedichten. Onder bezielende begeleiding van tafelheer Aad van der Waal, acteur, dichter en schrijver. Georganiseerd in 2015, 2016 en 2017. Elke deelnemer krijgt de gedichtenbundel Dichter bij Wijnen als geschenk. Zie ook  hier
Culinair Genieten Art-Food-Wine
Tussen de kunstobjecten worden amuses en mini glaasjes wijn geserveerd die samen met de kunstobjecten van de tentoonstelling Paper Art een geheel vormen. Aan de grote tafel dineert u tussen de kunst. Uw gastdame is Carin Reinders, directeur van het Coda Museum in Apeldoorn. (Try-out) 2017. 

WP 20170826_20_11_23_Pro