Afdrukken

Topchef Wilco van den Baar


Wilco zelfDe aanschuiftafel wordt zeker ook gemaakt door de kok die voor ons kookt. Zoals deelnemers hebben gemerkt wordt de kwaliteit van het diner steeds beter en mooier. Wij zijn er trots op dat we met Topchef Wilco van den Baar afspraken hebben gemaakt. U zult hem vanaf nu regelmatig bij ons gaan treffen. Niet zomaar een chefkok maar een die zijn sterren heeft verdiend. Wij verwachten dat we met Wilco u gastronomisch kunnen laten genieten van de combinatie van wijn en spijs. 

Wilco over zichzelf,
"Ik ben gastvrij van nature, straal rust uit, altijd gedreven, man met visie en doorzettingsvermogen, met groot geloof in mensen en realistische kijk op de organisatie! Mijn beroep is nooit een keuze geweest, het is een ware "roeping". Als kind was ik al op zeer jonge leeftijd met koken bezig, heel creatief in de zandbak. Na de 6de klas ging ik naar de Hotelschool "De Rooi Pannen" in Eindhoven. Vervolgens volgde ik de opleiding van het S.V.H. (Stichting Vakonderwijs Horeca). Met trots ontving ik de culinaire onderscheiding: "De Cees Van Gaalen Prijs". Een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich in de provincie Noord-Brabant heeft onderscheiden op culinair gebied.Als culinair talent werd ik ondekt door niemand minder dan Dick Middelweerd en werkte ik in restaurant "De Treeswijkhoeve** " te Waalre. 

Vanaf jonge leeftijd heb ik vervolgens ervaring opgedaan bij:
Restaurant "Chalet Royal * " te 's-Hertogenbosch.
Hotel en restaurant "Prinses Juliana** " Valkenburg, chef de partie
Restaurant de "Bokkedoorns** " Overveen, chef de partie
Restaurant "Im Schiffchen*** " Düsseldorf, junior sous-chef
Restaurant "Jean Claude* " Düsseldorf, junior sous-chef
Restaurant "De Jonge Hertog" Oisterwijk, sous-chef
Restaurant "De Roggebot* " Kampen/Ermelo, chefkok
Restaurant "Avocado" Amersfoort, chefkok
Resaurant "De Hoefslag* " Bosch en Duin, chefkok
Restaurant "Het Wapen van Rijsenburg" Driebergen, chefkok
Restaurant "De Mandemaaker", Spakenburg, interim-chef en chef op evenementen​
Restaurant "Spui 76", Spakenburg, interim-chef
Restaurant "Het Amsterdammertje*", Loenen aan de Vecht, chef op evenementen

Naast het koken heb ik me inmiddels rijkelijk verdiept in de wereld van wijn, cocktails, koffie/thee, sigaren en meer". 

Wijnen&zn over Wilco
"Juist de combinatie van spijs en wijn maakt Wilco zo interessant voor Wijnen&zn. Omdat bij onze aanschuiftafels eerst de wijnen worden geproefd waarna de kok aan de hand van de smaak van de wijnen de link naar het eten maakt. Wilco kan dit heel goed en weet verrassende combinaties te maken. Maar Wilco kan veel meer. Techniek zit hem tot in de tenen, om het maar eens zo uit te drukken. Elke keer opnieuw verrast Wilco de gasten met iets bijzonders. Zeer lang langzaam gegaard rundvlees, bijzondere rookmethoden waardoor net even die extra touch aan een gerecht wordt gegeven. Bovendien legt Wilco ook graag uit aan de gasten welke techniek is toegepast. Dus elke keer als Wilco kookt is het een leerzaam en heel lekker feest. Daar houden wij van".

Wilco 2

 

Wij zijn blij en trots met de komst van Wilco en staan open voor uw suggesties en opmerkingen.