Afdrukken

Dineren op de hei

schpskooi 1

Zaterdag 26 augustus vanaf 18.30 uur - 22.00 uur

Het is gelukt om ook voor de zomer van 2017 met de Stichting Schapedrift op de Ermelosche heide afspraken te maken voor Dineren op de heide. Een unieke ervaring op een uniek plekje op de Veluwe. 

Kijk uit over het prachtige landschap van de Ermelosche heide en ervaar de ruimte en de stilte. Uw neus wordt geprikkeld door de geuren van de gerechten die ter plekke worden klaargemaakt. Uw smaakpapillen worden gestreeld door de begeleidende wijnen. En uw oren horen de zachte klanken van muziek. U schuift  aan een van de lange tafels aan en kijkt uit over de bloeiende heide.U ziet de zon langzaam ondergaan en hoort een laatste leeuwerik in de verte. *  

  • Vinoloog Jan Kalvenhaar van Wijnen&zn. vertelt u alles over de wijnen die wij voor u die avond schenken. In totaal worden zes verschillende wijnen geschonken. We starten met een tongstrelende bubb
  • kamadoel en we eindigen met een robijnrode zoete Italiaanse wijn die zo mooi bij het dessert gaat als of er een engeltje over de tong... De wijnen treft u aan bij het menu. 
  • Chef-kok Bas Ysbrandi van Lekker Culinaire Dienstverlening, kookt voor u een uitgebreid 5-gangen diner van verse producten uit de omgeving. Bas heeft zich laten inspireren door de omgeving van het bos en de heide en uiteraard de schappen. Het menu vindt u hieronder. Omdat er gekookt wordt met verse producten kunnen er kleine wijzigingen in het menu optreden omdat sommige producten niet voorhanden kunnen zijn. 
    Samen met Bas hebben we er dit keer voor gekozen om met gesloten bbq's de Kamado te werken. De Kamado is vergelijkbaar met de green big egg. U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen bij Bas om te zien hoe dit in het werk gaat. 
    Dit betekent niet dat we u een bbq voorschotelen. Het wordt een echt diner. 
  • Aad van der Waal, stadsdichter van Apeldoorn verzorgd voor u de muziek. We hebben Aad gevraagd om een paar gedichten uit de serie Dichter bij Wijnen voor te dragen. Wilt u meer weten over Aad van der Waal kijk dan op onze pagina onder Aanschuiftafel, Dichter bij Wijnen. 

*bij regen of koud weer eten we binnen in het bezoekerscentrum.

Informatie
Zaterdag 26 augustus 2017 18.30 tot 22.00 uur. Wij starten om 18,30 uur met een drankje en een amuse, u kunt vanaf  18.00 uur binnenlopen. 
Locatie: Stichting Schapedrift, Postweg / Drieërweg Ermelo.
Kosten: € 65,-- pp, waarvan € 5,-- voor de Stichting Schapedrift, incl. diner en 6 wijnen. Koffie apart afrekenen in het bezoekerscentrum.

De Schapedrift organiseert veel activiteiten. Als u die middag wilt deelnemen aan een wandeling, kijk dan even op de site. Of neem de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving van de kooi te verkennen of een van de uitgezette routes te wandelen. De schaapherder staat op de meeste dagen met haar honden en de kudde op de heide. U kunt in de middag naar haar toelopen of de schapen zien terugkeren bij de kooi. Meer informatie over de schaapskooi vindt u op www.schapedrift.nl 
Mocht u in de buurt willen overnachten dan helpen wij u graag met het zoeken naar een goede overnachtingsplek. Neem gerust contact met ons op. En als u van kamperen houdt, in de directe omgeving zijn diverse campings, waaronder een natuurcamping van Staatsbosbeheer. Met een beetje geluk ziet u de zwijnen langs het hek van de camping scharrelen.  

 

HET MENU 

Bas Ysbrandy heeft een zomers menu voor u samengesteld met verse seizoensproducten. 


Amuse
een mousse van gerookte forel
met een toets van zure appel en kaneel 
***

Zalm Klassiek
zalmtartaar
met kaviaar en bieslookcréme
***

Zomerse heerlijkheid
gegrilde groene asperge
op een bedje van hammousse
met een kwarteleitje 
***

Het bos en het Schaap
porto bella
met een vulling van courgette
schapenkaas en basilicum 
***

Van de Kamodo
gebakken ossenhaas 
op een linzenstoof en runderjus

Zoete heerlijkheid
Gegrilde ananas
met Yzu créme
en geroosterde amandel

Op tafel heerlijk vers gebakken brood
 tappenade van het huis
verse roomboter.
 

Als er speciale dieetwensen zijn dat graag uiterlijk 19 augustus doorgeven aan wijnen&zn. Idem als u geen alcohol mag of wilt drinken. Wij zorgen dan voor sapjes. 
De deelnemers ontvangen van ons in de week voorafgaande aan Dineren op de heide een herinneringsmail met een routebeschrijving. 

schaapskooi 3