Afdrukken

Bas Ysbrandy Lekker

 

Bas ysbrandy

Zoek maar eens een goede kok die bij de wijnen van Allegrini kan koken een van de beste wijnproducenten uit de omgeving van Verona.  Of zoek maar eens een kok die midden op de hei een vijfgangen diner kan koken voor meer dan 50 deelnemers. Bas Ysbrandy kan dat. Maar meer dan dat. Hij maakt er een waar culinair avontuur van.  Eenvoudige en eerlijke gerechten, het liefst streekgebonden en met lokale producten.  En lekker. Bas is zeer gastvrij en vriendelijk en legt graag aan deelnemers uit hoe iets is gemaakt en hoe je dit thuis kunt doen. Van zo een kok ga je houden.  Ook Bas heeft zijn eigen bedrijf onder de naam Lekker Bas Ysbrandy en kookt voor u in eigen huis, aan huis, in de tuin of in ons geval op de hei en in ons proeflokaal.

 

Dineren op de heide
In 2017 heeft Wijnen&zn samen met de Stichting Schapedrift in Ermelo voor de derde keer Dineren op de heide georganiseerd. Een bijzonder evenement op een bijzondere lokatie. Lange, mooi gedekte tafels staan in de weide voor de schaapskooi en een kok kookt een vijfgangen diner voor u. Wij schenken passende wijnen. Het koken op deze lokatie is niet makkelijk, alles is wat primitiever en er kan alleen buiten worden gekookt. Dat stelt hoge eisen aan de flexibiliteit en het oplossingsvermogen van de kok. Voor Bas Ysbrandy geen enkel probleem naast een stralend humeur en veel goede zin lukt het Bas om een mooi vijfgangen diner te koken op een "gesloten BBQ", want ook vuur is niet toegestaan op deze plek. Rond half tien begint het te schemeren en wordt het voor de kok nog een stapje moeilijker. De lichtjes gaan aan in de buitenkeuken van Bas en Bas kookt met veel humor verder. 

Veel woorden heeft Bas niet nodig. Het eten spreekt voor zich. Spelen met smaken en kleuren, goede producten liefst direct uit de omgeving dat is Bas. Een porto bello met een vulling van courgette, schapenkaas en basilicum bijvoorbeeld. Het brengt het bos en de schapen bij elkaar. Het introduceren van nieuwe producten is hem ook niet vreemd. Want wie weet wat Yzu creme is? Wijnen&zn en iedereen die bij dineren op de heide is geweest weet dat dit iets is om je vingers bij op te eten. 

Bas over zichzelf "Lekker eten kan een mens gelukkig maken, vooral samen met anderen. Het is geweldig om daar een rol in te mogen spelen."

Dineren schaapskooi