Afdrukken

Wandelen, wild en wijnen

Een prachtige combinatie dachten wij zo. Eerst een mooie en verfrissende wandeling door de natuur, over de heide en door het bos. Dan aanschuiven in het warme bezoekerscentrum waar de houtkachels snorren en een wildmaaltijd op u wacht. En dan lekker proeven van mooie wijnen. Om de Stichting Schapedrift te ondersteunen gaat een deel van de opbrengst (€ 5,-- per verkochte ticket) naar de Schapedrift. schaapskooi 3

De wandeling
De wandeling start om 16.00 uur vanaf het bezoekerscentrum van de Stichting Schapedrift in Ermelo. U wandelt samen met een natuurgids van de Schapedrift over de heide en door de bossen rond de kooi en gaat op zoek naar sporen van wild. Er zal waarschijnlijk niet veel sneeuw meer liggen, hoewel... Toch zijn er genoeg sporen te vinden als u maar weet waar u moet kijken. Uw gids geeft u uitleg en zal al uw vragen graag beantwoorden. De kans dat u wild tegenkomt is aan het einde van de dag het grootst. Rond de kooi zijn sporen te vinden van wilde zwijnen, herten, dassen en andere soorten. Luister ook goed naar de geluiden in het bos. Wellicht dat u het geroep van de buizerd hoort of een uil. Tussen 17.30 en 18.00 uur bent u terug bij de kooi. Wij raden u aan om stevige schoenen aan te doen en een zaklantaarn mee te nemen. 

De maaltijd
Uw maaltijd bestaat uit een wildpaté en konijn op Italiaanse wijze. Heerlijk gebraden bouten met Italiaanse kruiden en olijven. Coniglio Affogato Alla Ligure is de officiële naam. Wij serveren er lekker gebakken brood bij een aardappelsalade en een lichte salade. Uiteraard hoort hier een lekker glas wijn bij.konijn italiaans

De proeverij
Rond 19.00 uur start de wijnproeverij. Jan Kalvenhaar, vinoloog en eigenaar van Wijnen&zn in Apeldoorn geeft u uitleg over smaak en wijn. Hoe beoordeelt u wijn op kleur, geur en smaak. En hoe proeft u wijn. Hoe gebruikt u uw smaakpapillen. Daarna gaan we over op de praktijk. We proeven 5 wildwijnen. Het is dan aan u om te bepalen wat u lekker vindt.
Deze proeverij is geschikt voor de wijndrinker die wat meer over proeven wil weten en voor de wijnkenner die lekker wil genieten van een mooi glas wijn op een bijzondere locatie.

Aan het eind van de avond kunt u de wijnen bestellen. Wij nemen hiervoor speciale formulieren mee. De wijnen worden kosteloos bezorgd in Apeldoorn, Ermelo, Putten en Harderwijk. Elders in het land gelden verzendkosten of een kleine toeslag.

Andere zaken
U bent de BOB en wilt ook mee doen? Dan vervangen wij de wijnen voor frisdranken of sapjes. Geef dit vooraf even aan.
Wilt u tijdens de maaltijd meer dan 1 glas wijn dan kan dat tegen betaling van € 3,-- per glas.
U kunt ook aan een deel van het programma mee doen, de kosten blijven gelijk.
Bent u vegetariër of volgt u een speciaal dieet, laat het ons dan even weten. Dan kijken we hoe we dit kunnen inpassen.
De lammetjes zijn waarschijnlijk op 17 maart allemaal geboren. We mogen helaas niet de kooi in om ze te knuffelen maar u kunt over het hek in de kooi naar de bedrijvigheid kijken. 24 maart is het lammetjesdag en dan bent u van harte welkom om dichterbij een kijkje te nemen.

U kunt contact opnemen met Wijnen&zn via 055-5788222 (van dinsdag t/m zaterdag). Of via onze mail klik hier .

Meer informatie over de Schapedrift en route klik hier.
V
oor opgave klik hier