Afdrukken

Vijf jaar Wijnen&zn.


Een terugblik en een vooruitblik
In september 2011 opende Wijnen&zn. haar deuren aan de Koninginnelaan 40 in Apeldoorn. Een groot avontuur begon voor ons, spannend, leuk en vooral gezellig. opening5We hebben een goede naam opgebouwd in die vijf jaar. Wijnen&zn. staat voor kwaliteit, betrouwbaar en heeft wijnen in het assortiment die elders in Apeldoorn en omgeving niet te vinden zijn. Waar goede biologische en biologisch dynamische wijnen te koop zijn van wijnboeren die met eerbied voor de natuur wijn verbouwen. En last but not least: je kunt er regelmatig proeven! Dat hebben we alleen kunnen doen door het vertrouwen dat onze klanten ons geven en de goodwill die we krijgen. Wij willen onze klanten daarvoor bedanken en dat vertrouwen willen wij houden en uitbouwen. Ons vijfjarig jubileum vieren we graag met onze klanten, dus ook met u.

Aanbiedingen en proeverijen
Vanaf september 2016 staan we bij het vijfjarig jubileum stil met verschillende aanbiedingen op onze producten. Zoals de spectaculaire korting op de Corette wijjnen, de beste huiswijn die we hebben.
Op 9, 10 en 11 september organiseren wij een proeverij van wijnen op het Food Festival de Gouden Lepel, waar wij een stand hebben. Wij laten u de speciaal door de KLM geselecteerde wijnen 2016 proeven die wij in het assortiment hebben en de Corette. U kunt de KLM wijnen en de Corette per glas kopen of bestellen. Op de proeverij uiteraard wijnen waarvan wij vinden dat ze topwijnen zijn en een plaats verdienen in het assortiment van Wijnen&zn.
Tijdens het nazomerfeest Koninginnelaan op zaterdag 24 september maken we er een klein feestje van. Wij hopen natuurlijk op mooi weer zodat u op ons terras kunt zitten en bieden u bij uw eerste glas wijn een lekker hapje aan. Proeven kunt u die dag ook. 
In december hebben wij een mooie aanbieding kerstwijnen voor u. Let op onze aankondigen via facebook en nieuwsbrief. 

De plannen: 2017
Onze aanschuiftafels en proeverijen beginnen bekend te raken en worden steeds drukker bezocht. Ook dat zullen we de komende jaren gaan uitbreiden. heideschaap
Dineren op bijzondere locaties kon u de afgelopen jaren ook bij Wijnen&zn. Dineren op de heide bij de schaapskooi in Ermelo is een succes en zal in 2017 worden herhaald evenals de whiskyproeverij bij de schaapskooi.
In ons proeflokaal exposeren regelmatig kunstenaars en zondagsschilders. Ook dat blijven we doen. Zo zal er binnenkort een tentoonstelling geopend worden met schilderijen die over o.a. Syrië gaan. 
Het Edison College hebben wij de afgelopen jaren de gelegenheid gegeven om tegen de zomervakantie te exposeren met werk van afstudeerstudenten. Een groot succes waar wij, docenten en leerlingen veel plezier aan beleven. Ook het Edison College
komt terug.  
In 2016 is de eerste SWEN/SDEN cursus van start gegaan. Ook met succes naast het behalen van het diploma is de groep doorgegaan als zelfstandige proefgroep die een paar keer per jaar bij Wijnen&zn. geniet van een eigen proefles al dan niet voorzien van eten uit onze keuken. Ook het Wijnvignet is in 2016 weer gegeven. SWEN/SDEN en Wijnvignet worden vaste onderdelen van ons programma. 
Een herhaling waard is de wijnworkshop Wijn&Spijs die Jan Kalvenhaar geeft. Een leerzaame workshop vol smaak, proeven van wijn-spijscombinaties en vooral uitproberen. Wat werkt wel en wat niet en waarom. Hands en mond on in deze workshop. 
Natuurlijk blijven we proeverijen op verzoek doen, al dan niet met hapjes of een kok in de keuken.
De High Wine zaterdagen blijven ook in 2017 aangeboden worden. 

Winkel en assortiment 
Onze winkel krijgt een kleine opknapbeurt in september. De grote wijnbank bij de deur is verdwenen. U vindt hier een kast met wijnen, olijfolie en azijnen en wijncadeaus. Bij de etalage wordt in september een lage kast geplaatst zodat de wijnen mooi uitgestald kunnen worden. In deze kast komen voornamelijk de wijnen die in de aanbieding zijn en de wijnen onder de € 10,--. Het whisky assortiment breidt zich nog steeds uit, dat zullen we blijven doen. En omdat er toch veel klanten zijn die om speciaal bier vragen zullen we daar weer een klein assortiment van aanleggen. Ook het Veluws water zal zijn plek in de winkel  terug krijgen. Zuiver en puur water, eeuwenoud en van bijzondere kwaliteit vinden wij wel passen. 

Maar waar het natuurlijk om gaat zijn onze wijnen. Kwaliteit en een goede prijs is ons motto. Met een voorkeur voor biologische wijnen, mooie producten die met liefde voor de natuur zijn gemaakt. U vindt de beste bij ons. Met veel enthousiasme vertellen wij u over onze producten, onze wijnen en onze producenten. Nieuwe aanwinsten plaatsen wij in onze nieuwsbrief of op de site en zijn vaak op zaterdagen te proeven.

Wijnen&zn. hoopt u de komende jaren nog vaak terug te zien in de winkel of in de webshop!


Jan Kalvenhaar en Jannie Oosterhuis