Afdrukken

Over ons

Mini Wijnen & zoon

Moeder Mini Kalvenhaar - Wijnen met zoon Jan Kalvenhaar tijdens de familie-opening in augustus 2011.

Een trotse Mini riep op zijn Twents: "oooh, wat mooi, sal wel viel hebn kost". Moeder Mini mocht daarna de druif in de grond zetten en symbolisch water geven.

Moeder Mini is op 17 juli 2018 op 89jarige leeftijd overleden. 

Steeds meer mensen drinken wijn. En waar wijn misschien vroeger een drank was voor de elite, staat het tegenwoordig op elke tafel en op elk terras. En gelukkig maar! Maar toch is de wereld van wijn voor veel mensen nog ontoegankelijk en onduidelijk. Voor mij is dat de reden om mijn kantoorbaan op te zeggen en iets te starten wat ik echt leuk vind…wijn. Maar dan wel op een nieuwe manier, die aansluit bij de huidige tijd en bij de huidige wijndrinkers.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer in wijn gaan verdiepen. Hoe meer ik erover te weten kwam hoe leuker ik het begon te vinden. Het begon al jaren geleden tijdens vakanties. Bij restaurants kijken welke wijnen er in de omgeving zijn. De sommelier uithoren over eventuele tips. In Frankrijk le Guide Hachette aanschaffen om te zoeken naar de beste prijs/wijn verhouding. Dan de wijnboeren bezoeken en met een auto vol wijn weer terug naar Nederland. We hebben wel eens op een parkeerplaats de tuinstoelen en de barbecue laten staan omdat er toch nog een paar doosjes extra mee moesten. En dan veel napret en om de zoveel tijd een fles openen. Kijken of de wijn zich ontwikkeld of nog steeds lekker is. Hoe die zich gedraagt bij eten. Langzaam aan zijn de wijnboeren vaste adressen geworden waar zich na elke vakantie weer een paar adressen bijvoegen.

Jan Kalvenhaar

Onze visie

Onze visie is dat wijn een drank is voor iedereen en dat iedereen best wel weet wat hij of zij lekker vindt. Wij zijn er van overtuigd dat smaak te ontwikkelen is en dat het een kwestie is van proeven en leren drinken. Daar hoef je geen ingewikkelde termen bij te gebruiken of moeilijke uiteenzettingen voor te doen. We willen ook vooral niet moeilijk en ingewikkeld over wijn doen, we willen de drempel laag houden zodat wijn ook daadwerkelijk voor iedereen is.

Onze missie

Anderen laten genieten van wijn en vooral van de combinatie van wijn en eten zien we als onze grote uitdaging. We willen laten zien wat wijn kan doen met eten en wat eten met wijn kan doen. We zullen u af en toe op het verkeerde been zetten en heel vaak zult u merken dat u het goede been zelf ook goed kunt vinden als u maar weet hoe. We doen dit op een zeer eigenzinnige wijze die past bij het concept van Wijnen & zn., laagdrempelig waarbij u vooral zelf ontdekt en uitprobeerd, dan met een knipoog en dan weer serieus maar altijd verrassend.

Daarnaast specialiseren we ons in wijnen die bij voorkeur duurzaam zijn geproduceerd. "Eerlijke" wijnen, zoals wij ze noemen. Eerlijk door een op een duurzame manier met het milieu, de mens en het product om te gaan. Wij geven dit aan met een groene stip op het prijskaartje. Het bestaat nog niet in wijnenland, maar het triple-p criteria zouden we ook graag willen toepassen op wijnen. Met triple-p bedoelen we een evenwichtige verhouding tussen People, Planet en Profit.

Dit is het onderscheid tussen ons en andere wijnspecialiteitszaken en dit is wat wij de consument en de zakelijke markt bieden.

Onze naam

Die hebben we in ere te houden. Wijnen is niet zo maar een naam, maar een echte familienaam waar we trots op zijn. Overigens, moeder Mini dronk bijna nooit wijn, waarom dat vertellen we u een andere keer. Onafhankelijke Wijnkoperij heeft natuurlijk alles te maken met dat wij op eigenzinnige wijze onze weg zoeken in Wijnland, niet gebonden aan welke importeur of producent dan ook. Wij verkopen producten waar we voor 100% achter staan. Daar spelen kwaliteit, betaalbaarheid en onze missie de belangrijkste rol in. 


Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze aktiviteiten, wetenswaardigheden, aanbiedingen en alles daar om heen, abonneer u dan op onze Nieuwsbrief. U kunt u aanmelden door hier te klikken De nieuwsbrief komt onregelmatig uit. Eigenlijk wanneer het ons uitkomt en we denken dat we wat te melden hebben. Ook kunt u met ons twitteren, mailen en ons op facebook volgen.