Afdrukken

SWEN/SDEN 3

Wijnen&zn is er trots op dat we de officieel  erkende opleiding  Wijnbrevet- SWEN/SDEN -3  in ons programma hebben kunnen opnemen. De opleiding SWEN/SDEN 3 voor het Wijnbrevet is bedoeld voor diegene die een bredere kennis van wijn willen hebben. Het is een leuke opleiding als men uit hobbymatige overwegingen veel interesse in de wijnwereld heeft. SWEN/SDEN 3 is een must voor diegenen die zich professioneel in de wijnwereld willen bewegen, voor de wijnhandel, horeca of import van wijnen.


Het studieprogramma is verdeeld over 9 lesavonden van 2,5 uur (van 19.30-22.00 uur) en omvat onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

Hoewel het grafiekje hiernaast dit suggereert is deze wijncursus absoluut niet theoretisch van opzet.
Bekijk het grafiekje maar eens goed, het gaat over de ziel van de wijn (de bodem van de fles) en de prijs van de wijn. Klopt dit? wijn en_ziel
En wat zegt dit dan over de kwaliteit van de wijn, of of u de wijn lekker vindt? 
Er wordt veel praktijkervaring opgedaan door de theorie direct in de praktijk te brengen. Het cursusboek 'Aan de slag met wijn' wordt gebruikt als leidraad. De lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door krijgen de cursisten steeds proefexamenvragen en digitaal kaartmateriaal doorgemaild en informatie over vakbladen en handige websites.

Een belangrijk aspect van de wijncursus is het leren beoordelen van wijn. In totaal worden er zo'n 70 verschillende wijnen geproeft.

Het examen wordt centraal in het land in het voor- en najaar afgenomen. Het diploma (SWEN-3 niveau) geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.
De cursuskosten zijn € 450 euro, inclusief Btw, cursusmateriaal en te proeven wijnen, maar exclusief cursusboek en examengeld. De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

De cursus wordt oa gegeven door Jan Kalvenhaar, vinoloog en eigenaar van Wijnen&zn. Jan heeft een jarenlange ervaring als vinoloog en wordt regelmatig gevraagd om zijn kennis over te brengen aan anderen. 
U wordt verwacht in ons sfeervolle proeflokaal aan de Koninginnelaan 40 in Apeldoorn. wijnproeverij 3

 

We hopen in maart 2021 weer te mogen starten we met de nieuwe cursus.
Prijs € 450,-- pp
.

U kunt zich HIER inschrijven