Afdrukken

Basiscursus

Geef u op voor de basiscursus Wijn bij Wijnen&zn.
We hopen in maart 2021 weer te mogen starten met de basisopleiding Wijn. De basisopleiding bestaat uit twee cursus avonden t.w.: donderdag 1 oktober en donderdag 8 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus wordt gehouden in ons Proeflokaal aan de Koninginnelaan 40,  bij Wijnen&zn. Deze cursus is de opstap is naar de SDEN 2 opleiding. . 

Uit ervaring weet Wijnen&zn hoe leuk het is om zelf op zoek naar wijnen te gaan. Een eigen wijnroute uit te stippelen en daar de mooiste ontdekkingen te doen. En dan thuis te komen met de buit en die netjes in je kelder op te leggen. Alleen duurde dat bij ons nooit zo lang, we wilden steeds proeven hoe de wijn was.
 
wijn beoordelenWij willen ons enthousiasme en kennis met u delen en u net zo enthousiast 
maken over wijntochten als wij nog steeds zijn. Wij geven daarom elk jaar voor de zomervakantie deze cursus verdeeld over 2 avonden. (vroeger 1 dag) En natuurlijk mag u altijd terug komen met vragen of om tips te krijgen.

De basiscursus is gericht op het genieten en het spelenderwijs leren van de wijntheorie en achtergronden over wijn. Centrale vragen zijn waar liggen je voorkeuren voor wijn, hoe je iets makkelijker kunt kiezen, hoe maak je mooie combinaties  met eten. Ook wijnweetjes komen aan de orde. Die dingen die leuk zijn om te weten. 
Als u deze cursus gevolgd heeft kunt u bij Wijnen&zn zelf op jacht naar die ene bijzondere wijn en heeft u een goede basis voor uw eigen wijnvakantie in het buitenland. Proeverijen zijn na deze cursus een leuke uitdaging en geen moeilijke excercitie meer. U weet hoe u het beste kunt proeven, hoe u uw aantekeningen kunt maken en druivensoorten makkelijk kunt herkennen. 

We gaan twee avonden aan de slag met verschillende wijnstijlen, druivenrassen en wijngebieden aan de gang. En natuurlijk staat het proeven van wijnen centraal  Heel interactief met de neus in de wijn! Aan het einde van de cursus doen we een proefexamen. Gewoon voor de lol. 

Proeft het hierna naar meer? De basiscursus is een goede opstap naar de SDEN 2 cursus (wijnoorkonde) en SDEN 3 (wijnbrevet). Wijnen&zn. geeft deze cursus ook, let op de aankondigingen. 

Kosten: € 90,00 incl. proefformulieren, wijnen en handout. En het handge lesboekje ik weet wat van wijn. Wij zorgen voor wat hapjes. 
Vaste klanten ontvangen een korting van 10%. 
U kunt zich aanmelden door hier te klikken.